Sepetiniz boş!
İçerik Servis Miktarı : 2 SoftgelBir Kutunun İçeriğinde : 60 Softgel Miktar/2 KapsülSuperba™ KrillOil1000 mgFosfolipidler400 mgOmega-3 Yağ Asitleri240 mgEPA ( E
İçerik
Servis Miktarı : 2 Softgel Bir Kutunun İçeriğinde : 60 Softgel Miktar/2 Kapsül Superba™ KrillOil 1000 mg Fosfolipidler 400 mg Omega-3 Yağ Asitleri 240 mg EPA ( EicosapentaenoicAcid ) 130 mg DHA ( DocosahexaenoicAcid ) 70 mg Astaxanthin 100 µg Kalori 10 Kcal Net: 60 Softgel * 730 mg Diğer İçerikler: 230 mg Fish Jelatin, Bitkisel Gliserin ve Su
Kuzey ( Arktik ) ve Güney ( Antartika ) denizinde yaşayan karidese benzeyen canlılara krill canlısı denir. Kriller bir araya gelerek dünyanın en büyük ve verimli biyo kütlesini oluştururlar. En yaygın krill türleri antartika sularında bulunur. Deniz eko sisteminde de önemli rol oynamaktadırlar. Plankton ve yosun yiyerek beslenirler.
Kriller büyüklüğü 6,5 cm uzunluğa kadar ulaşabilir. Bir dış iskeletle beraber harici olarak görülebilen solungaçları vardır. Suda hızlı hareket edebilirler. Işık oyunlarıyla düşmanlarını şaşırtıp çiftleşmek için birbirlerine sinyal gönderebilirler.
Kriller Antartika nın temiz ve el değmemiş sularında bolca bulunurlar. Kış aylarında buza gömülü yosunlarla yaz aylarında ise genellikle planktonlarla beslenirler. Deniz buzu krill için beslenme ve barınma açısından önemli bir faktördür. Buzlu yaşam koşulları krill için daha iyi yaşam alanı sağlamaktadır.
Krill canlısının yaşam döngüsü içerisindeki yeri şaşırtıcı ve inanılmazdır. Ortalama yaşam süresi 8-10 yıl arasında değişmekte olan bu canlının çiftleşme sonrasında yumurtaları 1000-2000 metre derinliklere doğru sürüklenerek batar. Bu sürede çeşitli evrelerden geçen yumurtalar büyüme bölgesine ulaştıklarında burada yumurtadan çıkana kadar kalırlar. Üremedeki başarı kış şartlarına da önemli ölçüde bağlıdır.
Kriller Antartika nın soğuk, sert kışlarına ve serin ılıman yazlarına kolaylıkla uyum sağlayabilen bir deniz canlısıdır.
Krill yağı diğer balık yağlarına göre çok daha etkili ve daha yüksek antioksidan kapasiteye sahiptir. Günde çok az bile almak vücut için gerekli bileşenlerin alınımını sağlar. Tüm önemli Omega-3 yağ asitlerini (özellikle EPA ve DHA) barındırırken ek olarak, aynı zamandakoruyucu fosfolipidler ve antioksidanlar içerir. EPA, DHA ve fosfolipidler vücudunuzun hücrelerine doğrudan bağlı hale gelir. Bu da omega 3 yağlarının damarlardan daha hızlı akıp daha güçlü bir şekilde etki etmesini sağlar. Standart balık yağlarında bu fosfolipid taşıyıcı sisteminin olmamasında dolayı, daha büyük dozlarda etkili alınmasını gerektirir. Diğer balık yağlarına göre daha karalı, güçlü ve taze olan krill yağı balık yağı gibi kolay bozulmaz.
Taze, bozulmamış, civa – toksin içermeyen tertemiz antartika sularından gelen
Kriller pilanktonlarla beslenen canlılardır. Pilanktonlar deniz besin zincirinin temelini oluşturur. Pilanktonlar içeriğinde aminoasit, karbonhidrat, protein, çeşitli vitaminler vardır. Kriller planktonlarla beslenirken bu elementleri emerek doğrudan alımının sağlarlar.
Krill yağını bu kadar güçlü bir antioksidan yapan etken madde astaxanthin dir. Astaxanthin ayrıca bu canlıya rengini vermektedir. Astaxanthin çok kuvvetli bir antioksidan olduğu için serberst radikallerle savaşır ve vucüttan atılmasına yardımcı olur ayrıca vücuda Astaxanthin vücut için gerekli önemli besinlerin taşınmasına da yardımcı olur.